Soluție: Copiii cu nume penibile pot fi înregistrați în Bulgaria

Pentru că noul Cod Civil din România interzice părinților să-și boteze copiii cu nume ridicole, precum Irlanda, Parmezan sau Elocvența, oamenii au găsit imediat o metodă de ocolit legea. Pe străzile noastre circulă deja sute de copiii cu nume de Bulgaria, iar ziarele s-au umplut de anunțuri cu textul „Botez copil cu orice nume doriți, posibilitate de înmatriculare în Bulgaria. Cer seriozitate.”

Părinții care insistă să-și boteze copiii cu nume ridicole sunt foarte nemulțumiți de noua lege, despre care cred că le încalcă drepturile constituționale. „Este dreptul meu să îmi botez copilul cu un nume penibil”, ne spune un tânăr părinte din Calafat. „Dacă eu vreau ca pe fi-miu să-l cheme Incongruent Cichicean Diplomat, atunci așa să-l mi-l scrie acolo la carte. Dacă nu, mă trec frumos Dunărea și-l înmatriculez pe Bulgaria.”

La Oficiul Stării Civile din România oamenii stau la rând ca să prindă ultimele nume ridicole disponibile. Pentru părinții care nu doresc nume preferențiale există posibilitatea de a primi un nume ridicol la rând, în ordine alfabetică: Algeazira, Antreprenor, Armenia, Batman, Botox, Birocrat, Brusli, Concitadin, Claxoana, Cosmetica și tot așa, până la Xenofob și Zanzibar.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
30 septembrie 2011 13:38

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult