Spălare de bani? În contul unui absolvent de Filosofie intră lunar un “salariu”

Decizie neinspirată a unei bande de infractori. În tentativa lor de a spăla banii obținuți ilegal, infractorii au început să vireze lunar un ”salariu” în contul unui cetățean fără probleme cu legea. Numai că, surpriză: respectivul cetățean este absolvent de Filosofie. Situația a fost deconspirată de jurnaliștii de la Rise Project.

”Absolvent de Filosofie și salariu lunar sunt două concepte care se exclud”, spune jurnalistul Rise Project. ”Orice bani încasați de un absolvent la Filosofie care nu sunt bani de la părinți sau banii din șomaj sunt mai mult ca sigur bani murdari. Sunt absolut sigur că avem de-a face cu o spălare de bani.”

Întrebat de la cine primește banii, absolventul de Filosofie a avut un răspuns total neinspirat. ”Tot ce pot să vă spun este că transpunerea – sau, mai corect, transbordarea – unei sume dintr-un orizont nedefinit în contul meu personal ține prea puțin de mundan, fiind mai degrabă vorba de un principiu katabatic aici, izvorât direct din Logos”, a răspuns absolventul, dându-se practic de gol. Pentru că e dincolo de orice dubiu că o persoană care vorbește așa nu poate avea un loc de muncă de pe urma căruia să încaseze lunar un salariu.

Scris de Calin
17 ianuarie 2019 12:01
Citește mai mult despre: bani filosofie salariu

Alte articole

Vezi mai mult