Spaţiul aerian românesc, în stare jalnică! Primăriile se plâng că nu au bani să astupe turbulenţele

Spaţiul aerian românesc e într-o stare deplorabilă, se plâng piloţii care tranzitează România! Mulţi dintre ei povestesc că au pierdut jante, flapsuri şi chiar şi câte un motor în golurile de aer de deasupra zonelor rurale ale ţării.

Deşi situaţia se înrăutăţeşte după fiecare îngheţ, autorităţile locale spun că nu primesc suficienţi bani de la Guvern pentru astuparea turbulenţelor şi netezirea atmosferei.

Chiar şi acolo unde spaţiul aerian a fost refăcut, localnicii spun că materialele folosite au fost de proastă calitate. “Deasupra porţii mele era o turbulenţă cât casa, toată ziua îi auzeam pe piloţi înjurând, mai ales că era imediat după curbă şi nu se vedea”, spune un sătean din Ogrezeni, judeţul Giurgiu. “Au astupat-o acum două luni, dar nu ştiu ce fel de aer au folosit, că deja începe să se simtă din nou.”

“Cred că e de la ăştia cu Boeing-urile. Sunt grele, strică spaţiul aerian. Şi mai şi stârnesc norii, de nu vedem soarele cu săptămânile. Ar trebui să ne facă şi nouă centură ocolitoare, sau măcar să fi astupat turbulenţele cu aer mai durabil. Nemţii au spaţiu aerian de pe vremea lui Hitler şi încă n-au nevoie să-l repare.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
2 octombrie 2014 13:39
Citește mai mult despre: avion drumuri gropi piloti spatiu aerian tarom

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult