Specii noi în Delta Văcăreşti! A apărut castorul românesc, care în loc de baraje face studii de fezabilitate

Cercetătorii confirmă: e din ce în ce mai multă biodiversitate în parcul natural din inima cartierului Berceni! Recent, pe lângă vidre, agarici şi oposumi, în Delta Văcăreşti şi-a făcut apariţia şi o superbă familie de castori.

Din păcate, spun cercetătorii, nu vom avea ocazia să vedem baraje spectaculoase în „Deltă”, fiindcă aceşti castori fac parte din specia Castor spagarius, castorul românesc.

„Spre deosebire de castorul european, castorul românesc nu construieşte nimic, ci doar întocmeşte proiecte şi studii de fezabilitate, pe care le foloseşte ca să câştige licitaţii publice. Chiar azi am descoperit în bârlogul unui castor peste 5000 de pagini de documentaţie pentru realizarea unui dig imens pe cursul superior al Oltului, unele dintre ele datate 1998. Lesne de înţeles că nu e niciun dig acolo, dar nevasta castorului poartă numai blănuri”, spune Jacques Livuţă, zoolog.

Cel mai probabil, castorii au ajuns în Capitală cu un vehicul de teren marca BMW înmatriculat în Bulgaria, văzut recent pe Calea Văcăreşti.

Scris de Vasile
19 februarie 2018 15:01
Citește mai mult despre: castor delta vacaresti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult