Folosirea în cantități industriale a ciorbei în noul val de filme românești scoate la iveală o statistică îngrijorătoare, în special pentru breasla actoricească. Din ce în ce mai mulți actori întâmpină mari dificultăți în a-și găsi angajamente în pelicule autohtone, cea mai mare parte din bugete fiind alocată angajării de bucătari experți în prepararea ciorbei.

sarmale_film_romanesc.jpg
Practic, un film românesc din noul val necesită, în medie, doar 4 actori, dintre care unul e mereu Dragoș Bucur în maiou alb-gălbui, iar ceilalți trei interpretează femei care fac avort în baie. Restul echipei este formată din regizor, cameraman și sute de bucătari care prepară ciorbă la foc automat.

"Mă chinui de trei luni să-mi găsesc un rol, dar la toate audițiile mi se spune același lucru: fă un curs de gătit și apoi mai discutăm", se plânge Victor T., tânăr actor.

Temerea cea mai mare este, însă, că nu va mai fi nevoie nici măcar de cei 4 actori folosiți în medie. "Apar deja filme unde personajul principal este ciorba, iar actorii profesioniști au fost înlocuiți cu figuranți care stau la masă și sorb zgomotos din ea", spune Decebal Popescu.

Scris de Luchian | Thursday, 22.09.2016 16:43 Monden

National Cinematografic