La scurt timp după vârful sezonului, staţiunile de pe Litoral sunt pur şi simplu inundate de gunoaie. Printre localităţile cele mai afectate de neglijenţa turiştilor se numără Costineştiul, unde, potrivit fotografiilor care au circulat în mediul online, cineva a aruncat un vapor întreg, lung de 130 de metri.

epavacostinestiaruncata.jpg

"Chiştoace şi coceni avem peste tot, doze de bere vezi pe toate plajele... Am mai auzit de cărucioare de supermarket abandonate în boscheţi, dar chiar aşa, un cargobot de câteva mii de tone? Slabe şanse să-l prindem pe vinovat, dar riscă o amendă de 2000 de lei pentru depozitarea ilegală a gunoiului", spune Marcel Ceauşu, poliţist local în Costineşti.

În prezent, angajaţii de la salubritate încearcă să scoată epava masivă din apă şi s-o încarce într-o Dacie papuc pentru a o arunca pe un câmp, departe de staţiune, dar edilii comunităţii nu sunt deloc optimişti. "Şi dacă o scoatem? Mâine vine altcineva şi îşi aruncă vapoarele şi avioanele la noi pe plajă. Până nu înăsprim pedepsele, muncim în zadar", a comentat primarul din Costineşti, Gogu Costin.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 31.08.2019 04:15 Monden

National Cinematografic