Studenţii de la Filosofie, dezamăgiţi că nimeni nu a ecranizat „Critica raţiunii pure” a lui Kant

Studenţii de la Filosofie nu înţeleg de ce, până în prezent, nici o carte importantă din istoria filosofie nu a fost transformată în film. Ei susţin că ar fi timpul să se întâmpla asta şi le sugerează scenariştilor de la Hollywood să ecranizeze, pentru început, Critica raţiunii pure a lui Immanuel Kant.

„Ar putea ieşi un film de acţiune antrenant, în care transcendentul se bate cu transcendentalul, sau fenomen-ul cu noumen-ul”, sugerează un student din Bucureşti. „Genul ăsta de film sunt sigur că ar prinde la public şi, astfel, filosofia kantiană ar fi mult mai populară, ca să nu mai zic cât ne va ajuta pe noi, studenţii la Filosofie, să trecem examenele.”

De asemenea, studenţii de la Filosofie consideră necesară ecranizarea Sein und Zeit-ului lui Martin Heidegger, una dintre cele mai dificile cărţi peste care dau în facultate. „Mi-ar place să-l văd pe Brad Pitt în rolul Dasein-ului, sunt sigur că m-ar ajuta să înţeleg ce vrea Heidegger să zică prin acest concept”, spune Robert Acrişor, student la o facultate de filosofie din cadrul unei universităţi private din judeţul Teleorman.

Scris de Calin
12 noiembrie 2013 11:11

Alte articole

Vezi mai mult