Studiu: 1 din 5 români a făcut armata fără să știe, la fel ca Turcescu

Descoperire extraordinară a cercetătorilor români! După ce presa a aflat că jurnalistul Robert Turcescu a devenit locotenent-colonel fără să facă armata şi chiar fără să ştie că a fost avansat în grad, un studiu pe tema stagiului militar la români a demonstrat că unul din cinci concetăţeni ai noştri a făcut armata fără să aibă habar, întocmai ca îndrăgitul prezentator al emisiunii 100%.

Asta nu e tot, însă: studiul a mai relevat faptul că o mare parte dintre aceştia sunt generali, deşi oamenii ar putea jura că nu şi-au satisfăcut stagiul militar. De exemplu, o casnică cu şase copii din Sascut s-a dovedit a fi, conform livretului, singurul mareşal al Armatei Române după Ion Antonescu iar un student la Spiru Haret, Şeful Marelui Stat Major pentru o săptămână prin noiembrie 1996.

Deşi Turcescu susţine că i s-ar fi putut întâmpla într-o noapte, când a băut ceva mai multe beri şi i s-a rupt filmul, fenomenul amneziei militare este absolut inexplicabil, deşi prezintă marele avantaj că acum Armata Română are mai mulţi generali decât soldaţi au alte armate. Cel mai grav, spun cercetătorii, este că toate aceste persoane beneficiază de gratuitate pe tren la clasa a II-a, pe care e foarte posibil ca mulţi, inclusiv Robert Turcescu, să se grăbească să o folosească.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de TNR
22 iunie 2012 15:06

Alte articole

Vezi mai mult