Studiu: 4 din 5 români cred că filmul “Naşul” e despre nişte studenţi care merg la mare

Deşi nu l-au văzut niciodată, mulţi români se declară la curent cu acţiunea cunoscutului film “Naşul”! Potrivit unui studiu realizat recent de Institutul Cinematografic “Jean Paler”, 4 din 5 români sunt ferm convinşi că pelicula lui Coppola e despre nişte studenţi care merg cu trenul pe ruta Bucureşti-Mangalia.

“Bineînţeles că am auzit de ‘Naşul’”, spune unul dintre românii intervievaţi. “Nu l-am văzut, dar ştiu pe de rost povestea. Parcă se duce Al Pacino cu gaşca la mare, la Costineşti sau la Vama Veche, nu mai ştiu, şi vine Marlon Brando costumat în naş şi îi întreabă de bilet. E o scenă legendară atunci: unii se ascund în WC, alţii se dau jos la prima, numai cei mai şmecheri scapă făcându-i Naşului o ofertă de nerefuzat: cinci mii de lei, că erau bani pe vremea aia, şi o votcă Scandic.”

“Trebuie să fi fost foarte emoţionant filmul”, spun românii, “de vreme ce a luat atâtea Oscaruri. Cu siguranţă multă lume s-a regăsit în situaţia dramatică a tinerilor fără bilet, faţă în faţă cu mafia din CFR.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
23 iulie 2013 12:07

Alte articole

Vezi mai mult