Studiu: 74% dintre bucureşteni n-ar mai merge cu maşina dacă n-ar avea claxon

În sfârşit, o soluţie pentru aglomeraţia din Bucureşti? Potrivit unui studiu recent al Institutului Naţional pentru Circulaţie Auto “Geani Mavrocordat”, mai bine de 74% dintre locuitorii Capitalei ar renunţa cu totul la maşinile lor dacă acestea nu ar fi prevăzute cu claxon.

Cercetătorii spun că o lege care ar interzice vânzarea automobilelor cu claxon ar decongestiona total oraşul, aducând traficul înapoi la nivelul anului 1992, îmbunătăţind, în acelaşi timp, starea de sănătate a bucureştenilor. “Majoritatea locuitorilor Capitalei circulă cu maşina doar pentru că adoră să claxoneze, dar ar merge pe jos sau cu bicicleta dacă li s-ar lua acest drept. Bineînţeles, în primă fază ne-am confrunta cu proteste masive, dar în timp, oamenii s-ar obişnui.”

“E mult mai complicat decât atât”, spune însă un oficial din Ministerul Transporturilor. “Studiile noastre arată că, dacă maşina lor nu ar avea goarnă, cei mai mulţi bucureşteni ar învăţa să cânte la clarinet, claxonând cu ajutorul acestuia atât pe trotuar, cât şi la birou sau în casă. Interzicerea maşinilor cu claxon e o adevărată cutie a Pandorei pe care nu cred că ne-o dorim deschisă.”

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Scris de Vasile
16 martie 2017 16:03

Alte articole

Vezi mai mult