Studiu! 90% din jucătorii de șah care par concentrați sunt de fapt mahmuri

Incredibil! O soluție miraculoasă pentru oamenii mahmuri a fost tot timpul la îndemână, însă prea puțini au știut să se folosească de ea. Este vorba de șah, probabil singura activitate umană în care poți să îți ții capul în mâini cu orele fără să te bănuiască vreodată cineva c-ai fi mahmur.

Dealtfel, un studiu recent a scos la iveală că aproape 90% din jucătorii de șah care par concentrați sunt de fapt mahmuri. Acesta este și motivul pentru care spectatorii sunt rugați să facă liniște totală în timpul partidelor de șah – pentru că pe oamenii mahmuri îi deranjează foarte tare orice sunet mai intens.

Dar șahul se poate folosi la fel de bine și pentru a face fapte bune. Cu o donație de 100 de lei pentru Mia’s Children, un ONG care ajută peste 170 de copii, îți asiguri o partidă împotriva unui mare maestru internațional: GM Alin Berescu, GM Constantin Lupulescu sau WGM Mihaela Sandu. Partida de șah o poți juca atât fizic, cât și online. Dacă alegi partida cu prezență fizică, te cinstim și cu niște beri TNR la fața locului (Strada Munții Tatra nr. 4-10, et. 3). Evenimentul are loc sâmbătă, 10 decembrie, de la 17:00, iar cei care vor să participe se pot înscrie cu un mesaj către events[at]arnia dot ro sau cu un telefon la +40374608899. Mai multe detalii găsești aici: https://www.arnia.com/join-us-on-december-10th-arnia-chessit-and-mias-children-event/.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

7 decembrie 2022 16:29
Citește mai mult despre: șah

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult