Studiu. Bărbaţii folosesc 10% din creier pentru treburi curente şi restul de 90% pentru găsit scuze să plece la bere

Cine spunea că oamenii îşi folosesc doar 10% din capacitatea creierului? Un studiu serios infirmă clar acest mit nefondat, şi arată că bărbaţii utilizează într-adevăr 10% din creier pentru activităţile normale, dar restul de 90% din cortex lucrează la intensitate maximă pentru a găsi o metodă deşteaptă să plece la bere.

“Ştiţi când stau bărbaţii pe gânduri şi se uită aparent în gol? De fapt, ei gândesc la o viteză incredibilă, fac peste 500 de miliarde de operaţiuni logice pe secundă în căutarea unei scheme prin care să se fofileze de la ce vrea partenera lor de viaţă să facă, doar ca să poată dispărea cu băieţii într-o bombă, de unde să iasă trotilaţi”, explică Decebal Popescu, savantul de la Trend Consult, care a efectuat studiul.

Studiul infirmă şi alte mituri, de exemplu că memoria ar înregistra exact ce am experimentat, de unde şi diferenţele dintre nota de plată şi ce ne amintim că am consumat. În plus, se pare că e fals şi mitul că teama de a vorbi în public ar fi mai puternică decât teama de moarte: “De fapt, teama cea mai mare e să nu te lase să ieşi la bere şi să scrie asta şi pe grupul de Facebook, să te facă de râs faţă de toţi prietenii”, arată studiul.

Un alt mit infirmat este că femeile şi bărbaţii ar avea creierele diferite: “În realitate, şi femeile gândesc la capacitate maximă atunci când vor să meargă la shopping. De multe ori, plecatul lui la bere şi ieşitul ei la shopping se suprapun, ceea ce duce la o armonie totală în cuplu”, spune Decebal Popescu de la Trend Consult.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

13 februarie 2018 11:20
Citește mai mult despre: bere creier scuze

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult