Studiu: Cartofii de la McDonald’s sunt mai buni pentru deszăpezire decât sarea obişnuită

Sunt mai săraţi decât sarea obişnuită şi se topesc mult mai încet! O spun cercetătorii Institutului “Sergiu Cantacuzino” din Praid, care au studiat recent posibilitatea utilizării cartofilor prăjiţi de la McDonald’s pentru degivrarea carosabilului.

“E foarte simplu”, explică Decebal Popescu. “Cartofii de la Mc sunt acoperiţi cu o pojghiţă fină dintr-un compus chimic neîntâlnit în natură, cu formula McNaCl, de până la 3 ori mai sărat decât sarea de bucătărie. Asta îi face irezistibili, dar şi foarte eficienţi în diferite aplicaţii non-alimentare, de la mumificarea cadavrelor până la prevenirea poleiului şi topirea zăpezii.”

La scurt timp după afişarea rezultatelor studiului, mai multe primării au încheiat contracte bănoase cu lanţul de restaurante, achiziţionând tone de cartofi gata de presărat pe şosele.

“Cu o pungă medie dezgheţi un kilometru de drum comunal pentru câteva săptămâni”, explică un drumar. “Bineînţeles, îi sfătuim pe cetăţeni să poarte încălţăminte specială în tot acest timp, fiindcă atâta sare ar coroda imediat talpa unui pantof obişnuit.”

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Vasile
2 ianuarie 2015 12:01
Citește mai mult despre: cartofi deszăpezire mcdonald's sare

Alte articole

Vezi mai mult