Studiu! Cocalarii nu ştiu cine e Eminescu, pentru că acesta apare pe lei, nu pe euro

Cu ocazia zilei de naştere a lui Eminescu, un studiu a scos la iveală un adevăr trist: cocalarii autohtoni – şi nu sunt deloc puţini – n-au nici cea mai vagă idee cine este Eminescu. Principala explicaţie, spun autorii studiului, este legată de faptul că Eminescu apare pe pe lei, şi nu pe euro, bancnotele cu care preferă să se pozeze cocalarii.

De aceea, cocalarii spun despre Eminescu ba că este un fost iubit al Biancăi Drăguşanu, ba că prezintă emisiunea „Un show păcătos” alături de Dan Capatos. Alţii insistă că Eminescu este fotbalist la Steaua, pe care Reghe ar trebui să îl folosească mai des. Dacă sunt ajutaţi şi li se spune că este vorba de un poet, cocalarii ridică din umeri şi spun că nu ştiu ce obiect este poetul.

Lucrurile nu stau mai bine nici în rândul celorlalţi români. Din cauză că Eminescu apare pe bancnota de 500 de lei, puţini dintre compatrioţi au avut vreodată ocazia să vadă cum arată Eminescu la faţă. Doar românii care au prins bancnotele de 1.000 de lei care au circulat până în anul 2000 au o idee vagă despre Eminescu, mai reiese din studiu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Calin
15 ianuarie 2014 04:01

Alte articole

Vezi mai mult