Studiu! Din cauza meniului, la nunţile de vegani sunt mai multe oi decât oameni

Un studiu exhaustiv referitor la obiceiurile de nuntă din România a scos la iveală că acestea nu mai sunt evenimente dedicate exclusiv bipezilor, așa cum se credea până acum. Un caz relevant este cel al nunților de vegani, unde participă mai multe oi sau alte rumegătoare decât oameni.

Nunțile de vegani sunt acele nunți în care, la final, nu se mai găsesc nici flori pe mese. Ceremonia începe la biserică, unde veganii trebuie să mănânce busuiocul preotului și continuă la „restaurant” unde se continuă furajarea și voia bună. La primărie mirii spun, când îi întreabă ofițerul stării civile dacă sunt de acord să se căsătorească unul cu altul „sunt vegan”. Un avantaj important al nunților de vegani este că nu este nevoie de formație, fiind suficient un cioban care cântă din caval în timpul petrecerii.

Totodată, din punct de vedere financiar, nunțile de vegani sunt foarte avantajoase economic. Sunt, practic, singurele nunți la care poși aplica pentru subvenții în agricultură, pentru că ministrul Petre Daea este un mare fan al ovinelor. Un alt obicei de la nunta vegană, în afară de dansul pinguinului, în care nuntașii se înghesuie ca la strungă, este tunsul miresei, cu foarfece mari, de fier. Sigur, există și legende, ca la orice nuntă, despre cum băieții mai curajoși au furat mireasa și au muls-o, ca un ultim gest înainte de decizia definitivă de a împărți viața cu un singur bărbat.

Scris de Ef
18 noiembrie 2017 13:11
Citește mai mult despre: nunta vegani

Alte articole

Vezi mai mult