Studiu în baruri: Bărbaţii care beau berea doar pentru gust pleacă întotdeauna primii acasă

Bărbaţii care beau bere doar pentru că le place gustul tind să plece cel mai devreme acasă, arată un studiu desfăşurat de cercetătorii unei universităţi bucureştene în peste 50 de terase şi baruri. La o ieşire obişnuită, acest tip de bărbaţi ratează, în medie, 140 de minute de glume cu băieţii, poveşti de la pescuit, socializare şi skandenberg pe colţul mesei.

“Există două tipuri de bărbaţi”, declară Decebal Popescu, expert în bere. “Cei care beau berea numai şi numai pentru gust, respectiv cei care beau berea pentru caracterul puternic masculin, cum sunt consumatorii de Stejar. Primii tind să plece acasă după o bere, preferând să se uite la filme siropoase, să îşi cumpere pantofi sau să navigheze pe site-ul lor preferat. Cei care preferă berea de esenţă tare rămân mult mai mult timp pe baricade alături de colegii lor, de regulă până se închide terasa.”

Oamenii de ştiinţă atrag atenţia asupra faptului că nu ar trebui, totuşi, să-i discriminăm pe bărbaţii care beau berea doar pentru gust. “Fiţi înţelegători cu ei. Chiar dacă vă cer la câteva minute după ce a început meciul de fotbal sau rugby să schimbaţi canalul pe «Noră pentru mama», nu-i alungaţi de la masă, o să plece oricum singuri.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

8 aprilie 2013 14:04

Alte articole

Vezi mai mult