Studiu! La ce vârstă e bine să-ţi închei viaţa sexuală

Chiar dacă nu există o vârsta optimă pentru încheierea vieţii sexuale, psihologii spun că, din punct de vedere medical, începând cu 48 de ani eşti apt pentru încheierea ei. Dar, cum fiecare decide pentru faptele sale, nimic nu te împiedică să-ţi închei viaţa sexuală mai devreme.

Conform psihologilor care au realizat studiul, mulţi îşi încheie viaţa sexuală din pură curiozitate, la o vârstă înaintată. Sunt însă şi persoane care aşteaptă decesul partenerului de viaţă ca să-şi încheie viaţa sexuală. E important însă să nu-ţi închei viaţa sexuală sub alte influenţe decât cele personale, gen forţări ale partenerului sau ale anturajului.

Mai presus de toate, spun specialiştii, este să te gândeşti la binele tău, la ceea ce îţi doreşti tu să faci şi la cum îţi doreşti să trăieşti această clipă unică. Ideal este, spun aceeaşi psihologi, să faci acest pas atunci când te simţi pregătit şi cu persoana pe care într-adevăr nu o mai iubeşti şi care îţi împărtăşeşte sentimentul.

Încheierea vieţii sexuale este un moment special de care, în principiu, ar trebui să îţi aduci aminte cu plăcere. De aceea, este la fel de important să decizi dacă partenerul tău de viaţă merită să fie ultima persoană cu care ai făcut sex.

Scris de Calin
12 mai 2012 05:05

Alte articole

Vezi mai mult