Studiu. Românii care știu să citească petrec de 3 ori mai mult timp în baie

Acolo se vede rata de alfabetizare! Un studiu arată că românii care au pasiunea lecturii petrec de trei ori mai mult timp în baie, motivul neavând legătură cu nevoile fiziologice, ci mai degrabă cu nevoile intelectuale. Românii care au participat la studiu recunosc că micile plăceri sunt tot acasă și că nici nu-și dau seama cum trece timpul în baie atunci când vor să termine un capitol mai captivant.

Este motivul pentru care mulți români își șochează meșterii, cerând să le monteze șemineul lângă toaletă: ”Ador serile lungi în cel mai comod și liniștit loc din casă”, spune un român. Un caz special este al membrilor Academiei Române, care petrec până la 6 ore pe zi în baie, unde citesc Dialogurile lui Platon, sau redactează dicționare de neologisme.

Românii de rând și-au montat chiar și un hamac în baie și citesc de pe Kindle, în timp ce ascultă muzică de la o boxă portabilă: ”E exact ca în aer liber, și cu Bref ediția limitată #MeTime aceste momente în sala de lectură, cum o numesc eu, devin tot mai lungi și mai plăcute”, spune Marian din Berceni.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

23 iunie 2021 12:53
Citește mai mult despre: baie citit

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult