Studiu: Românii cu acces la internet, mai proşti cu 10% faţă de conaţionalii lor

Un controversat studiu, publicat zilele trecute în România, a scos la iveală că, odată cu accesul la internet, românul obişnuit devine vizibil mai prost. „Dacă până să aibă internet, românul era un om cumsecade, odată ce intră prima oară pe un site, se prosteşte îngrijorător de repede, devine certăreţ şi are tot felul de opinii politice”, spune Decebal Popescu, unul dintre autorii studiului.

Astfel, se pare că, odată ajunşi pe internet, românii se cred profesori de gramatică, experţi în legislaţie, specialişti în fizică cuantică şi finanţe publice, relaţii internaţionale sau teologie; pe scurt, în absolut orice. „Un român normal are atâta minte cât să nu se ia în gură cu toată lumea sau să se dea expert în cine ştie ce domeniu complex. Din păcate, 85% din românii cu acces la internet se prostesc rapid şi nu mai ascultă de raţiune”, se arată în studiu.

Cel mai grav este că se creează un cerc vicios, susţine Popescu: „Odată ce IQ-ul lor e afectat de accesul la internet, românii ajung să creadă tot ce scriu acolo conaţionalii lor afectaţi de aceleaşi simptome: de la teorii conspiraţioniste şi leacuri băbeşti la profeţii apocaliptice sau metode de a scoate bani din online.”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
28 decembrie 2012 16:12

Alte articole

Vezi mai mult