Surse: “Cotele apelor Dunării” erau angajaţii radio care îşi măsurau penisurile zilnic

Vă amintiţi cu drag „Cotele apelor Dunării” de la Radio România? Ei bine, secretul care tocmai a ieşit la iveală s-ar putea să vă zguduie un pic! Un capitol din memoriile lui Marcel Aureleanu, angajat al societăţii naţionale de radiodifuziune în anii ’70, arată cum a luat naştere această rubrică şi de ce ea nu e ceea ce pare.

„Aparent, Cotele Apelor Dunării era numele de cod al concursului intern de măsurat penisul. În fiecare dimineaţă, membrii redacţiei matinalului de la Radio România Actualităţi şi-o măsurau cu ruleta şi difuzau rezultatele în direct, în română, engleză, germană, franceză şi rusă. Nu ştim exact de ce, probabil munca în radio era foarte plictisitoare”, explică Grigorian Iosif, istoric.

„E 100% adevărat. Fiecare dintre noi avea un pseudonim, o poreclă aleasă dintr-o listă de oraşe de pe Dunăre. Eu eram Calafat. Ehei, ţin minte şi acum: Calafat creşte cinci centimetri!”, povesteşte, cu nostalgie, Sandu Amăriucăi (81 ani), fost inginer de sunet în clădirea impunătoare de pe strada Berthelot.

A apărut o bere mai bună decât TNR: bere TNR cu 30% reducere.

Scris de Vasile
28 decembrie 2020 09:41
Citește mai mult despre: concurs cotele apelor dunarii radio

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult