Sute de mii de români spun că episodul de aseară din Game of Thrones a fost cel mai tare

Sute de mii de români au remarcat aseară că pe HBO s-a dat un episod ceva mai ciudat din Game of Thrones. Episodul ”După Dealuri” a fost primit cu aplauze de telespectatorii români, deşi mulţi s-au întrebat de ce serialul a făcut un salt înapoi ”spre o perioadă mult mai primitivă decât cea cu care eram obişnuiţi”, după spusele lui Decebal Popescu, pasionat de Game of Thrones.

În primul rând episodul a fost mult mai lung, a ţinut 2 ore, dar a fost mult mai palpitant. Au fost multe personaje noi, iar atmosfera medievală a fost impecabilă. Deşi nu au murit multe personaje, nivelul de violenţă psihică şi religioasă a fost senzaţional. Cel mai mult a plăcut însă relaţia homosexuală între cele două prinţese.

Criticii spun că faptul că episodul a fost filmat în Vaslui a dat un plus de autenticitate, însă costumele au fost puţin monotone, toţi purtau negru. Crucificarea extrem de realistă a fost punctul culminant care a îngrozit chiar şi telespectatorii obişnuiţi cu cruzimile şi torturile din serial.

”A fost foarte tare că personajele vorbeau o limbă pe care parcă o înţelegeam. Un fel de română, dar cu un accent foarte bizar. Abia dacă am avut nevoie de subtitrări. Forţele răului au fost mult mai bine reprezentate, iar regele acela cu barbă roşie, Părintele Daniel, care la final a răstignit-o pe prinţesă, păi aşa mai zic şi eu personaj rău. Bănuiesc că ăştia sunt White Walkers”, spune Mioara Papuc.

”Scena din spitalul acela medieval, cu doctorul-vraci şi leacurile de acum 3000 de ani… sper ca Game of Thrones să continue povestea, eu m-am uitat cu sufletul ca gură”, a mai spus Decebal Popescu.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
27 mai 2014 11:05

Alte articole

Vezi mai mult