Textele din tabloide nu vor mai purta semnătura autorilor

Decizie istorică pentru autorii de articole pentru tabloide: începând cu 1 decembrie, nici un articol care va apărea în paginile vreunui tabloid din România nu va mai purta semnătura autorului. Decizia vine după ce majoritatea redactorilor de tabloid s-au revoltat pentru că le este atribuită paternitatea unor articole cu care nu au nici o legătură.

„Ne bucurăm că, în sfârşit, suntem apreciaţi corect pentru ceea ce facem. Noi nu suntem redactori în sensul clasic al cuvântului. Noi nu creăm nimic, pur şi simplu constatăm ce fac vedetele din România. Să scrii un articol despre ce cumpărături a mai făcut Bianca Drăguşanu sau despre ce declaraţii a dat Simona Sensual la Capatos în emisiune nu are nici o legătură cu presa, cu ideea de redactor. Noi suntem maxim scribi, nimic mai mult. Iar ca simplu scrib, să te treci autor al textelor scrise oarecum după dictare e cel puţin exagerat”, a scris pe blogul personal un scrib de la Libertatea.

„De fiecare dată când semnăm un articol, ne asumam nişte riscuri incredibile: lumea ne înjură, ne face proşti, ne scuipă pe stradă pentru textele imebecile din tabloid. Noi nu suntem vinovaţi pentru ceea ce fac vedetele. Noi constatăm, nu creăm. Înjurate trebuie să fie vedetele, nu noi, care suntem simpli scribi ai vedetelor. Tocmai de aceea, decizia de a renunţa la semnarea articolele e binevenită”, spune un alt scrib, de data aceasta de la CanCan.

Din informaţiile noastre, renunţarea la semnarea articolelor este doar primul pas dintr-o revoluţie pusă la cale de editorii de tabloide, care urmăresc să renunţe treptat la aportul redactorilor. Obiectivul lor este ca tabloidele să ajungă în câţiva ani să conţină exclusiv imagini, pentru a avea astfel o trecere mai mare în rândul targetului lor tradiţional, analfabeţii şi maneliştii.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
16 noiembrie 2010 13:50

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult