Un val de fățărnicie i-a făcut pe mulți români să se arate oripilați de fapta țiganilor care au tăiat tradițional un porc într-un camping din Mamaia. De parcă ei și-ar tăia porcul în sufragerie, asomat regulamentar și pe acorduri de muzică clasică, românii au acuzat în termeni duri ”primitivismul” și ”lipsa de maniere” ale țiganilor.

cocalar_delfin_plaja.jpg Acum, însă, românii virtuoși pot avea un alt inamic, mult mai indicat pentru a fi pus la zid: un cocalar care ieri a prins un delfin și care, în loc să își facă selfie cu el, a ales să-l pună pe grătar. ”Zice lumea că delfinii e inteligenți, dar odată ce l-ai pus pe grătar se zbate ca prostu’. Deci nu e inteligent delfinul, dar măcar e gustos”, explică cocalarul Geo Lemandroi.

Probabil invidioși că ei n-au savurat niciodată carne de delfin, românii s-au arătat scandalizați de gestul cocalarului. Cel mai vocal a fost, evident, prietenul delfinilor de pretutindeni, Remus Cernea. ”Cocalarul ăla n-a știut că delfinul la grătar trebuie servit cu mujdei și l-a mâncat cu muștar. Delfinul probabil se rostogolește în mormânt după ce-a aflat cum a fost mâncat”, este de părere deputatul independent.

Scris de Calin | Tuesday, 26.07.2016 06:05 Monden

National Cinematografic