Timişorenii au distrus expoziţia Brâncuşi după ce au aflat că sculptorul era oltean

Rumoare în Timișoara după ce în oraș a început să circule un zvon înfiorător: Constantin Brâncuși, sculptorul al cărui expoziție s-a deschis în oraș acum trei săptămâni, ar fi fost oltean. Și, după verificări temeinice, timișorenii au descoperit că, din păcate, zvonul se confirmă: Constantin Brâncuși chiar a fost oltean.

„După ce că s-a umplut orașul de olteni, acum ne-am trezit și cu vreo 100 de căcaturi sculptate de un oltean”, s-a revoltat un vajnic timișorean, în timp ce punea mâna pe furcă. Și cam același lucru și l-au spus mulți alți timișoreni, care la rândul lor au pus mîna pe furci sau topoare și au pornit revoltați spre locul expoziției.

Urmarea este lesne de intuit. Timișorenii revoltați au intrat în expoziție și au distrus toate exponatele de-acolo, iar la final au scris mesaje injurioase la adresa oltenilor pe pereți. Este de apreciat că absolut toți timișorenii și-au cumpărat bilet la expoziție înainte s-o distrugă, „pentru că suntem civilizați, nu sălbatici, ca oltenii”, după cum a explicat unul dintre ei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Calin
21 noiembrie 2023 07:58
Citește mai mult despre: Brancusi olteni Timisoara

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult