Mii de români au dovedit astăzi că poartă un profund respect faţă de obiceiurile străbune! În ziua de Sânziene, declarată recent Ziua internaţională a iei româneşti, mulţi dintre compatrioţii noştri au scos din lăzile de zestre vechile treninguri, aduse tocmai din Turcia de părinţi sau bunici.

ziua_iei_2015.jpg
Bucuroşi nevoie mare, patrioţii s-au fotografiat cu treningurile “vintage”, afişându-se în toată splendoarea pe Facebook, sau au ieşit la promenadă în centrul istoric, dând un farmec deosebit oraşului în această seară frumoasă de iunie.

“Ăsta e treningul vechi al bunicului, un trening de duminică cu tradiţionala broderie Adidas în trei dungi. Are chiar şi fermoarul original”, se laudă un tânăr. “Bătrânii purtau genul ăsta de trening la biserică, la horă şi - cândva - chiar şi la muncile câmpului. Astăzi nu mai găseşti astfel de treninguri decât la magazinele de artizanat, şi atunci sunt foarte scumpe!”

“În zilele noastre, multe dintre treningurile aşa-zis tradiţionale de prin târguri sunt chinezeşti, nu respectă croiala autentică şi se rup imediat”, adaugă D. P., şeful raionului Nike de la Muzeul Ţăranului Român. “Cele adevărate, fabricate în Turcia, sunt acum veritabile piese de muzeu!”

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Vasile | Wednesday, 24.06.2015 19:37 Monden

National Cinematografic