Ţin la tradiţie! De ziua internaţională a iei, românii au scos din lada de zestre treningul ăla bun

Mii de români au dovedit astăzi că poartă un profund respect faţă de obiceiurile străbune! În ziua de Sânziene, declarată recent Ziua internaţională a iei româneşti, mulţi dintre compatrioţii noştri au scos din lăzile de zestre vechile treninguri, aduse tocmai din Turcia de părinţi sau bunici.

Bucuroşi nevoie mare, patrioţii s-au fotografiat cu treningurile “vintage”, afişându-se în toată splendoarea pe Facebook, sau au ieşit la promenadă în centrul istoric, dând un farmec deosebit oraşului în această seară frumoasă de iunie.

“Ăsta e treningul vechi al bunicului, un trening de duminică cu tradiţionala broderie Adidas în trei dungi. Are chiar şi fermoarul original”, se laudă un tânăr. “Bătrânii purtau genul ăsta de trening la biserică, la horă şi – cândva – chiar şi la muncile câmpului. Astăzi nu mai găseşti astfel de treninguri decât la magazinele de artizanat, şi atunci sunt foarte scumpe!”

“În zilele noastre, multe dintre treningurile aşa-zis tradiţionale de prin târguri sunt chinezeşti, nu respectă croiala autentică şi se rup imediat”, adaugă D. P., şeful raionului Nike de la Muzeul Ţăranului Român. “Cele adevărate, fabricate în Turcia, sunt acum veritabile piese de muzeu!”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Vasile
24 iunie 2015 17:37
Citește mai mult despre: camasa hipsteri ie port popular trening

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult