Țiriac, afectat și el de creșterea euro: „E scump să-mi aprind trabucul cu euro, o să trec pe hârtii de 100 $”

Depășirea pragului psihologic de 4,6 lei per euro se dovedește o serioasă problemă pentru românii cu credite sau chirii în această monedă. Afectați sever sunt însă și miliardarii, care-și văd amenințate micile plăceri. Dintre ei, Ion Țiriac e cel mai nefericit, costurile cu aprinderea trabucurilor crescându-i vertiginos, de la o siestă la alta.

Într-un interviu din Forbes Casa & Grădina, „n€a ¥on€£”, cum e cunoscut printre colegii de suferințe financiare, povestește că după mesele copioase obișnuia să-și aprindă țigările de foi tradițional, bătrânește, cu câte un șomoiog de euro întinși în șemineu. Însă o dată cu creșterea cursului, continuarea folosirii monedei europene tinde să devină nesustenabilă. Costurile s-au mărit și pentru că în ultima vreme miliardarul are tendința să fumeze mai mult, stresat fiind de creșterea cursului leu-euro. Soluția, spune el, e schimbarea de paradigmă și înlocuirea treptată a bancnotelor euro cu dolari – evident, doar de valoare mare.

Deși incomod ca impact emoțional, interviul i-a stârnit totuși miliardarului și un zâmbet. Când ziaristul a încercat să-i sugereze c-ar putea folosi lei, Țiriac a pufnit amuzat, lămurindu-l pe naiv cum stă treaba: „Măi rumâne, se vede că ești un pârlit care fumează de pe jos. Păi dacă dai foc la polimerii ăia din Eminescu sau Blaga, imediat simți o duhoare de mahorcă de-aia de periferia Monaco-ului. Nu mai zic, dacă ești neatent și-aprinzi cu un teanc de Caragiale, ai împuțit toată casa a sărăcie.”

Scris de Harald
14 noiembrie 2017 10:11
Citește mai mult despre: Euro tiriac trabuc

Alte articole

Vezi mai mult