Tot mai mulţi hotelieri se plâng că turiştii nu îşi mai lasă lucruri de valoare în camere

Dezastru de pe litoralul românesc este confirmat de un studiu comandat recent de Asociaţia Hotelierilor din Mamaia, care arată că din ce în ce mai puţini turişti îşi lasă lucruri de valoare în cameră. „Acest fapt a dus la o scădere drastică a veniturilor din activităţi conexe celor de cazare, multe hoteluri fiind în pragul insolvenţei”, se arată în concluzia raportului.

„Nu se mai merită să lucrezi în turism, cu greu mai găseşti o cameră cu lucruri vandabile, telefon, laptop sau ceva în gen. Pe vremuri parcam microbuzul în faţa hotelului şi îl încărcam săptămânal cu ce găseam prin camere, însă acum este jale. Vreţi să vă spun că ieri am găsit un încălzitor electric pentru ceai din anii ’80? Adica oamenii ne şi sfidează!”, a declarat sub protecţia anonimatului un angajat al unui hotel de fiţe.

Ca răspuns la această situaţie delicată, mai multe hoteluri au luat decizia radicală de a servi numai pâine la micul dejun, punând la dispoziţia turiştilor sala de mese, gratuit. „Există magazine în zonă, îşi pot procura de acolo ouăle, untul şi gemul. Până la urmă din cauza lor am ajuns în situaţia asta”, a arătat furios un manager de hotel.

Scris de TNR
10 august 2014 13:08
Citește mai mult despre: hotelieri litoral

Alte articole

Vezi mai mult