Netflix începe să piardă abonați chiar și în România, unde abia a început să fie popular. Asta pentru că tot mai mulți utilizatori ai platformei de streaming găsesc tot felul de filme românești pe-acolo.

film-romanesc-netflix.jpg

„Veneam acasă, deschideam Netflixul să mă uit și eu la un film mișto, poate acțiune, poate romantic, poate chiar un science-fiction. Și când colo dau de filmul ăla trist cu procurorul care s-a sinucis, am crezut că mi s-a stricat televizorul că s-a desaturat tot. Plus că sunetul e ca la filmele românești, se-aude ca dintr-un butoi. Rahat, dacă vreau filme de-alea dau pe B1 TV sau Național”, a declarat un fost client Netflix. 

Românii spun că nu e o chestie de autoxenofobie că nu suportă filmele românești, ci doar că nu prea vor să dea ban să vadă filme proaste. „Dacă-mi plăceau filmele ălea mă duceam la cinema și dam bani să le văd, alături de ceilalți 500 de inși care au făcut-o. E ca și cum mi-ai spune „nu vrei să cumperi o Dacia 1300 că e românească?” când pot să iau la aceiași bani ceva nemțesc second-hand care merge de trei ori mai bine și nu pute”.

TNR refuză să ia banii pregătiți de Guvern pentru presă. Mai bine ne apucăm de făcut bere decât să facem presă cu bani de la stat. Și chiar vorbim serios: bereatnr.ro!

Scris de Eftimie | Tuesday, 27.08.2019 12:45 Monden

National Cinematografic