Tot mai mulți români se lasă de fumat din cauza miopiei: nu mai văd chiștoacele de pe jos

Vești bune și mai puțin bune din zona sănătății. Statisticile recente arată că tot mai mulți români se lasă de fumat, dar nu preventiv, ci pentru că starea lor de sănătate s-a deteriorat vizibil. Astfel, tot mai mulți fumători nu mai văd chiștoacele de pe jos și trebuie să renuțe la acest viciu.

„Când eram mai tânăr vedeam un chiștoc de la 20 de metri depărtare, inclusiv la amurg, când e mai puțină lumină. Le găseam și noaptea. Acum abia de le mai văd, nici măcar în scrumieră nu-mi dau seama dacă sunt. De-aia nici nu o golesc niciodată, că nu se știe”, a declarat un fumător înrăit. Studiile medicale au arătat însă că fumatul nu afectează vederea decât dacă te afli într-un bar din București care este nearisit și, prin urmare, tot fumul se depune pojghiță pe retină.

Specialiștii în medicină spun că fumatul ar scădea și mai drastic dacă românii ar dobândi și niște probleme la laringe. „Nimic grav, ceva lejer, cât să le fie extrem de greu să spună «șefu, n-ai o țigare?»”. S-a estimat că dacă românii au renunța să mai ceară țigări de la prietenii care fumează, speranța de viață în România ar crește cu minim 8 ani.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

29 ianuarie 2016 13:01
Citește mai mult despre: chistoace fumat miopie

Alte articole

Vezi mai mult