Tot mai mulţi români se lasă de roşii şi se apucă de ţigări, că-s mai ieftine

Ministerul Sănătăţii avertizează că numărul românilor care cumpără ţigări a crescut îngrijorător în ultima vreme, tot mai mulţi preferând ca vara să fumeze în loc să mănânce o salată cu roşii. Principala cauză a acestui fenomen este preţul kilului de roşii care a ajuns, pe unele tarabe, la acelaşi nivel cu cel al ţigărilor dacă nu şi mai mult.

“Practic este inutil să mai treci pe lângă o tarabă cu roşii dacă nu eşti în ziua de salariu. Am un prieten care şi-a pierdut toţi banii şi o garsonieră după ce a dat în patima salatelor de roşii”, povesteşte Decebal Popescu, un român care s-a confruntat cu acest flagel.

Specialiştii avertizează că, în ciuda zvonurilor care există pe piaţă, ţigările nu conţin toate vitaminele necesare pentru un regim alimentar sănătos şi, consumate în mod excesiv, pot duce la înbolnăviri. “Mă doare-n fund de ce zice specialiştii, un pachet de ţigări te ţine chiar şi două zile când ţi-e foame. În plus, poţi să fumezi şi pe stradă şi nu pot spune acest lucru despre roşii”, a declarat un român care s-a reapucat de fumat după 10 ani de viaţă sănătoasă.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

23 mai 2013 11:09

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult