Tot mai mulţi ţărani îşi siliconează vacile

Mai multe ziare din străinătate scriu despre „vaca de companie”, vaca pe care ţăranul român o ţine pe lîngă casă fără vreun scop comercial, pentru că nimeni nu le cumpără laptele decît la un preţ de nimic, iar carnea de vacă, din cauza lipsei de furaje, lipseşte, deşi vaca există, .
The Guardian titrează: „Dacă în India vaca e sacră, în România vaca e ca femeia!”, într-un material care elogiază rolul vacii în comunităţile rurale.

Iată ce se spune: „Tot mai multe femei de la ţară, din cauza vieţii grele şi noilor greutăţi aduse de criza mondială au început să bea mai mult, de fapt mai mult ca înainte de criză cînd, oricum, beau foarte mult. Aşa se face că gospodăria este ţinută de vacă. Ea dă de mîncare la animale, ea spală, trimite copii la şcoală şi, de ce să nu o spunem, are grijă de bărbat. Tot mai mulţi ţărani, mulţumiţi de gesturile vacilor, au decis să le facă o surpriză: le-au pus silicoane în uger.”

Sînt şi voci de ţărani, groase, nearticulate, care au altă părere. Ion H. (ţăran): “Articolul de main din The Guardian a fost pe cît de laconic pe atît de insinuant. Doresc să fac cîteva precizări. Vacile noastre nu scot lapte dacă nu se simt frumoase. Am încercat cu Mozart, cu Bach, cu Hendrix, ba chiar cu Fernando de la Caransebeş, însă nu am avut nici un rezultat. Singurul mod în care vacile noastre au început să capete încredere în ele şi să dea lapte, să se împerecheze, a fost să le punem silicoane, să le spălăm, să le tăiem copitele. Apoi fenomenul a fost scăpat de sub control, într-adevăr, şi s-a ajuns la ce s-a ajuns.”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
12 ianuarie 2010 06:49

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult