Tot mai puţini conaţionali cred în existenţa românului care citeşte cărţi

Un studiu reprezentativ la nivel naţional a scos la iveală faptul că majoritatea românilor nu mai cred în existenţa omului care citeşte cărţi. „Românul care citeşte cărţi se află undeva între Yeti şi Moş Crăciun: mai mulţi români cred în omul care citeşte cărţi decât în Yeti, într-adevăr, însă cei care cred în Moş Crăciun, de exemplu, sunt mai mulţi decât cei care cred în cititorul român”, a explicat reputatul sociolog Decebal Popescu.

Pentru mulţi, imaginile în care un român apare citind o carte sunt poze trucate, executate cu ajutorul Photoshop-ului. „La fel cum Photoshopul te face să araţi mai bine, el te poate ajuta şi să pari intelectual”, cred majoritatea românilor.

Surprinzător însă, românii cred în existenţa cărţilor, doar că ele „se folosesc ca să înlocuieşti un picior de dulap sau de pat care s-a rupt sau, dacă arată foarte bine, să le expui în vitrină. De răsfoit, se răsfoiesc doar cărţile cu poze. Nu văd de ce cineva s-ar apuca să citească o carte fără poze”, ne-a explicat Robert Acrişor, student la Spiru Haret.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
10 octombrie 2012 15:10

Alte articole

Vezi mai mult