La mai bine de 25 de ani de la instituirea ortografiei cu î din a, românii al căror nume conţine î din i ar putea fi obligaţi să şi-l schimbe! Printre persoanele afectate este şi cunoscutul om de presă Lucian Mîndruţă, care a hotărât deja ce nume va adopta de acum încolo: Lucian Mîndrulă.

mindruta_somer_facebook.jpg
"Din câte am citit în comunicat, noi ăştia cu 'î' vom fi obligaţi să ne schimbăm numele, dar nu e prevăzut nicăieri cum exact trebuie să ni-l schimbăm. Mîndrulă sună bine, e un nume cu greutate, impunător şi aristocratic. Mult mai bun decât Mîndruţă, care te duce cu gândul la ceva neînsemnat, nici cât degetul mare", a declarat Lucian Mîndrulă.

"Prietenii care mă alintau Mîndruţulică ar trebui să se obişnuiască cu Mîndrulicică", a mai glumit jurnalistul înainte să înceapă demersurile legale.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Tuesday, 10.07.2018 15:19 Monden

National Cinematografic