Tradiție în pericol! Într-un sat din Apuseni nu se mai găsește mozzarella pentru pizza țărănească

An de an au respectat rețeta de pizza țărănească lăsată de străbuni, dar anul ăsta e posibil să n-o mai poată face. Este cazul unor țărani dintr-un sat din Apuseni, care sunt atât de delăsători încât nu s-au aprovizionat din timp cu ingredientul de bază al pizzei țărănești, mozzarella.

”No, futu-i, că nu se mai găsește mozzarella în tot satul, no!” a constatat molcom, într-o exprimare care a durat câteva minute, primarul satului de moți. Zece minute mai târziu, când ardelenii au realizat ceea ce tocmai le-a spus primarul, au izbucnit toți în cor: ”Apăi futu-i, într-adevăr, că ăsta-i bai mare! Cu ce sărăcie mai facem noi tradiționala noastră pizza țărănească?”

Calmul a fost restabilit de înțeleptul satului, moș Pamfile, cioban de meserie. ”No, care-i graba, că până la Crăciunul din 2016 mai este un an și ceva.” Ușurați – dar totodată mirați că s-au pripit, de parcă n-ar fi ardeleni –, sătenii din Apuseni au reluat pregătirile pentru Crăciunul 2016, convinși că până peste un an vor găsi din nou mozzarella în magazinul de la ei din sat.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
23 decembrie 2015 14:20
Citește mai mult despre: apuseni Ardeal pizza

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult