Tradiții uitate! De fiecare dată când apare curcubeul, bărbații trebuie să se sărute între ei

Din păcate, români au uitat multe din tradițiile strămoșilor. Poate cea mai frumoasă dintre ele, pe nedrept trecută sub tăcere, este cea care spune că de fiecare dată când apare curcubeu bărbații trebuie să se sărute între ei. Tradiția mai spune că bărbaților care nu fac asta le va merge rău tot anul.

”Vorbim de un obicei poate chiar mai vechi decât cel cu sărutul sub vâsc”, spune reputatul etnolog Decebal Popescu. ”El mai este cunoscut drept «Dragobetele dacilor», pentru că strămoșii noștri îl respectau cu sfințenie. Dar vitejii daci nu se sărutau între ei doar când apărea curcubeul, ci și înaintea luptelor importante. Iar unii daci mergeau chiar mai departe, dacă înțelegeți ce vreau să spun, nu se limitau la sărut.”

Etnologul militează pentru reluarea acestui obicei, deși e conștient de o eventuală opoziție a bisericii ortodoxe. ”Cu tot respectul, dar această frumoasă tradiție este mai veche decât creștinismul”, spune Decebal Popescu. ”Și, să nu uităm, ne aflăm în anul 2016 și nu ar trebui să mai ținem cont de mentalitățile medievale ale unora.”

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de TNR
20 aprilie 2016 16:48
Citește mai mult despre: daci gay traditie

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult