Trafic infernal în Maramureş. Turiştii izolaţi vin în Baia Mare să pună selfiuri feerice pe Facebook

De departe, cea mai aglomerată zonă în acest moment este în Maramureș. Asta pentru că spre Baia Mare se îndreaptă, din toate direcțiile, zeci de mii de turiști care au ales să-și petreacă sărbătorile de iarnă într-un cadru tradițional, izolați de lume, fără internet sau măcar semnal la telefon.

Toți sunt absolut iritați de faptul că nu au avut cum să se laude pe Facebook cu selfiurile făcute în zonele în care își petrec sărbătorile. ”E absurd, eu stau izolat, înconjurat de un peisaj feeric, ascult colinde tradiționale, iar pe pagina mea de Facebook nu scrie nimic de asta. E obligatoriu să ajung într-o zonă cu internet, ca să postez pozele făcute”, spune Manuela Rotaru, unul din turiștii care a ales Maramureșul.

”Când o să mai aud pe cineva că e mai bine fără internet, o să-i dau cu iPhone-ul meu 6 în cap”, se revoltă un alt turist, Robert Acrișor. ”Parcă văd că e plin Facebook-ul de poze cu cocalari și pițipoance care sunt la schi în Poiană sau Sinaia, iar eu, care mă bucur de tradiția adevărată românească, n-am acces la internet. E revoltător!”

Scris de Calin
29 decembrie 2014 13:12

Alte articole

Vezi mai mult