Tragedia din Game of Thrones se poate repeta oricând! 90% dintre români îşi ţin arbaleta lângă WC

Evenimentele tragice din ultimul episod Game of Thrones ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă! O spun cercetătorii Institutului de Studii Fictive “Sergiu Cantacuzino” din Mizil, care au constatat recent că educaţia românilor în domeniul armelor medievale e de-a dreptul precară.

“Potrivit datelor de la recensământul din 2011, mai bine de 90% dintre români îşi ţin arcurile şi arbaletele în apropierea WC-ului”, avertizează un om de ştiinţă. “Asasinate de genul celui petrecut la începutul săptămânii s-ar putea repeta oricând.”

“Câţi dintre români nu au un copil ceva mai scund, pentru care au nutrit numai dispreţ de-a lungul sezoanelor anterioare?”, se întreabă un alt cercetător mizilean. “Numai la noi în oraş sunt câteva zeci de familii în această situaţie. Aceşti oameni ar trebui să-şi încuie cât mai repede arbaleta, archebuza sau muscheta – de preferinţă într-un dulap solid şi cât mai departe de budă, indiferent că aceasta e în fundul curţii sau înăuntrul castelului.”

În pofida riscului evident, cei mai mulţi români spun că nu se tem că ar putea fi săgetaţi de un pitic răzbunător în timp ce îşi fac nevoile. “Poţi să mori şi lovit de o maşină. Nu-mi spune nimeni mie unde să-mi ţin arbaleta”, a bombănit un gospodar din localitate.

Scris de Vasile
17 iunie 2014 16:06

Alte articole

Vezi mai mult