Tunelurile dacice, o legendă! Arheologii au găsit doar studii dacice de fezabilitate

Tunelurile dacice de sub Munţii Bucegi sunt doar un mit! O spun arheologii Institutului pentru Daci „Decebal I. Lenin“ din Găeşti, care au petrecut mai bine de 20 de ani pe teren, în căutarea legendarelor galerii săpate în stâncă de strămoşii noştri.

Potrivit cercetătorilor, în locurile unde bătrânii spuneau că se găsesc tunelurile dacilor nu au fost găsite decât teancuri de tăbliţe de lut conţinând studii antice de fezabilitate, o amforă cu bere din perioada şefului de şantier Dorelian şi câteva fişicuri de dinari romani inscripţionaţi cu „brânză“ – fără îndoială, cuvântul dacic pentru mită.

„Putem presupune că lipsa totală a tunelurilor promise, de-a lungul veacurilor, de regii daci a dus la înfrângerea lui Decebal în războiul cu romanii“, este de părere istoricul Octavian Mocanu. „Adică serios, cum să te ascunzi în munţi când singurul tronson de tunel dacic din ţară – cel de 1,5 km între Buştendava şi Poianae Ţapulensis – e practicabil pe o singură bandă şi se dărâmă la prima lovitură de catapultă?“

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Vasile
9 ianuarie 2023 08:37
Citește mai mult despre: fezabilitate tuneluri dacice

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult