Turist salvat de la înec! Salvatorii au format un lanț uman să-i scoată șaorma din gât

Turiștii de pe litoral continuă să ignore semnalele date de cei care păzesc la sănătatea oamenilor de pe malul mării. Un turist inconștinent s-a avântat la o șaormă cu de toate, de dimensiuni gigantice, în ciuda steagului roșu afișat de șaormărie și a fost în pericol să se înece. Acesta a fost salvat de câțiva voluntari care au format un lanț uman să poată să-i smulgă șaorma îndesată până în trahee.

„Salvamarul l-a observat din turnul său și a sărit primul, dar zbaterile erau prea puternice. Trecătorii, oameni cu inimă bună, au sărit și ei în ajutor și au format un lanț uman care s-a prins, la rândul lui, de titicarul care traversa stațiunea. Intervenția a fost una dificilă pentru că turistul insista, în ciuda lipsei de oxigen, să-și îndese șaorma în el”, a explicat șeful ISU Constanța.

Autoritățile avertizează turiștii să nu se avânte la șaorme dacă acestea depășesc 25 de centimetri în diametru. În această perioadă, datorită condițiilor atmosferice și excesului de vizitatori, șaormele de pe litoral depășesc dimensiunile cu care sunt obișnuiți românii, ajungând cât un buhai mediu.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

17 august 2017 15:08
Citește mai mult despre: înec saorma

Alte articole

Vezi mai mult