Valea Prahovei şi alte regiuni montane pot fi periculoase pentru turiştii care nu ştiu să respecte natura! Autorităţile îi sfătuiesc pe români să nu mai hrănească jandarmii cu care se întâlnesc pe trasee, deoarece riscă să fie atacaţi în orice clipă.

jandarmi_padure.jpg
"Indiferent cât de blând pare, un jandarm e un jandarm. Chiar şi cei obişnuiţi cu prezenţa oamenilor sunt tot nişte fiare sălbatice, imprevizibile şi violente", spune Avram Ţulă, pădurar în Poiana Ţapului. "În plus, dacă învaţă să asocieze oamenii cu hrana, primul lor gând va fi să-i frăgezească."

"Am fost un inconştient", povesteşte Nicu, turist. "Urcam la Cota 1700 prin pădure când am dat de un post de jandarmi. Păreau prietenoşi, aşa că m-am apropiat de unul dintre ei şi i-am dat un colţ din şaorma mea. Din senin m-am trezit gazat, bătut cu pulanul, coaste rupte, bocanc pe faţă."

"Bine că am scăpat cu viaţă. În perioada august-septembrie e cel mai periculos, pentru că rişti să dai de un ofiţer cu pui", adaugă munţomanul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Sunday, 04.08.2019 09:11 Monden

National Cinematografic