Turiştii, sfătuiţi să nu mai hrănească jandarmii pentru că pot deveni oricând violenţi

Valea Prahovei şi alte regiuni montane pot fi periculoase pentru turiştii care nu ştiu să respecte natura! Autorităţile îi sfătuiesc pe români să nu mai hrănească jandarmii cu care se întâlnesc pe trasee, deoarece riscă să fie atacaţi în orice clipă.

„Indiferent cât de blând pare, un jandarm e un jandarm. Chiar şi cei obişnuiţi cu prezenţa oamenilor sunt tot nişte fiare sălbatice, imprevizibile şi violente”, spune Avram Ţulă, pădurar în Poiana Ţapului. „În plus, dacă învaţă să asocieze oamenii cu hrana, primul lor gând va fi să-i frăgezească.”

„Am fost un inconştient”, povesteşte Nicu, turist. „Urcam la Cota 1700 prin pădure când am dat de un post de jandarmi. Păreau prietenoşi, aşa că m-am apropiat de unul dintre ei şi i-am dat un colţ din şaorma mea. Din senin m-am trezit gazat, bătut cu pulanul, coaste rupte, bocanc pe faţă.”

„Bine că am scăpat cu viaţă. În perioada august-septembrie e cel mai periculos, pentru că rişti să dai de un ofiţer cu pui”, adaugă munţomanul.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
4 august 2019 07:08

Alte articole

Vezi mai mult