Ultimele BMW-uri sălbatice de pe plaja Corbu, ameninţate de extinderea şezlongurilor

Sătenii din zona plajei Corbu spun că puhoiul de turiști din ultima perioadă riscă să ducă la dispariția ultimelor BMW-uri sălbatice care mai există în zonă. Dacă în anii trecuți erau destule zile în care BMW-uri sălbatice albe zburdau liber pe plaja din Corbu, anul ăsta a fost zărit unul singur, în mai, iar de atunci niciunul.

”I-au alungat turiștii cu șezlongurile, că nu mai ai loc pe plajă de ei”, oftează un sătean din zonă. ”BMW-ul sălbatic are nevoie de o plajă liberă, să alerge în voie pe-acolo, nu să se oprească în spatele șezlongurilor și să stea cuminte acolo. În anii trecuți veneam cu nepoții să vedem alergând BMW-uri sălbatice pe plajă, dar acum asta nu se mai poate.”

Primarul din zonă spune c-a încercat să declare BMW-ul sălbatic specie protejată și să interzică accesul turiștilor pe plaja Corbu, dar n-a fost băgat în seamă de autorități. ”Și eu cunosc drama BMW-urilor sălbatice mai bine decât oricine altcineva, c-am și eu unul alb în curte și stă degeaba. O să se transforme bietul de el în BMW domesticit, din ăla care merge doar pe șosea”, s-a plâns acesta.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
21 iulie 2020 13:07
Citește mai mult despre: BMW

Alte articole

Vezi mai mult