Umilitor! Grecia, obligată de FMI să crească vârsta de pensionare la 26 de ani

Eşti un funcţionar grec, ai 25 de ani şi aveai de gând să te retragi anul acesta? Veşti proaste! Guvernul elen s-a arătat dispus să accepte condiţiile draconice impuse de Troica UE-BCE-FMI, crescând vârsta de pensionare cu 8 luni, de la 25 de ani şi 4 luni la 26.

“26? Cine sunt eu, Matusalem?”, se întreabă, zâmbind amar, Yannis Leptopoutsos, vice-adjunctul secretarei suplinitorului unui colonel din departamentul Colonei al federaţiei elene de hochei pe gheaţă. În mod ironic, tânărul tocmai îşi pusese la punct dosarul de pensionare.

“În ritmul ăsta o să-mi petrec cei mai frumoşi ani din viaţă muncind ca un rob. La 30-40 de ani devii om serios, îţi faci familie, nu mai poţi să joci fotbal pe maidan cu ceilalţi pensionari, să mergi în tabere, să pierzi noaptea prin cluburile de pensionari”, suspină Leptopoutsos. “L-am trimis pe adjunctul meu să-şi pună secretara să redacteze o petiţie prin care vom combate această măsură umilitoare!”

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Vasile
2 iulie 2015 16:07

Alte articole

Vezi mai mult