Un ateu a fost declarat sfânt, pentru că nu oboseşte lumea pe Facebook cu părerile lui de ateu

Ai dat bani la biserică degeaba! Mai marii bisericii au decis să canonizeze încă din timpul vieții un ateu român pentru faptele de mare sfințenie, majoritatea dintre ele fiind săvârșite pe rețeaua de solidarizare Facebook. Și toate acestea cu toate că românul nu crede în Dumnezeu sau în vreo zeitate similară.

„Ce ne-a impresionat la el a fost faptul că nu epata cu ateismul lui, nu se lăuda nicăieri că e ateu și, mai ales, nu obosea pe nimeni pe Facebook cu părerile lui de fiecare dată când un creștin spunea câte o tâmpenie”, a declarat preotul Dan Constantin, PR-ul BOR. Acesta a precizat că ateul va primi o medalie de sfânt precum și un set de mătănii-brățară cu voucher, care îi vor permite să cumpere lumânări, cărți de rugăciuni sau alte obiecte bisericești la jumătate de preț.

Ateul român nu s-a arătat deloc impresionat de onoarea făcută de biserică, spunând că a fi sfânt în calendarul ortodox echivalează cu „nerestanțier la întreținere”, o chestie normală pe care poate să o facă oricine.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Eftimie
10 mai 2015 09:05

Alte articole

Vezi mai mult