Un bărbat de 35 de ani din Ploiești a comis aseară crima perfectă

Șoc și groază aseară în cartierul Militari. Un contabil de 35 de ani din Ploiești a reușit ceea ce mințile criminale cele mai perverse încearcă de secole: să comită crima perfectă. Folosind un banal cuțit de bucătărie, el a omorât un taximetrist de la firma Albatrosul și a dispărut de la locul faptei, în această ordine. Dat fiind că în momentul în care au sosit polițiștii el nu se mai afla lângă victimă, criminalul a devenit practic imposibil de identificat.

Iată ce a declarat unul dintre anchetatori: „Se pare că nu e vorba de o sinucidere, iar taximetristul a fost omorât de o altă persoană decât el însuși. Gândiți-vă câte persoane există în orașul ăsta! E ca și cum ai căuta acul în carul cu fân.”

Deși majoritatea anchetatorilor voiau să claseze cazul și să plece acasă, un polițist mai încăpățânat a luat probele cu el și a continuat cercetările de unul singur. Ajuns la secție, polițistul a pus pe birou cele câteva probe și a început să se uite la ele, cu toate că nu-i spuneau nimic.

„Prima oară m-am gândit: Ce să fac eu cu toate probele astea? Un buletin de identitate uitat de criminal la locul faptei. Ar putea foarte bine să fie fals, sau să nu fie al lui. De ce să bagi în pușcărie un om nevinovat? Pe urmă, mai era un telefon mobil, probabil chiar al lui. Din păcate, persoanele din agendă nu erau trecute cu numele real. Cine este Mama? E un nume de cod sau ceva? Oricum, nu puteam să-l sunăm pe criminal, deoarece telefonul lui era la noi. Nu aveam nicio pistă.”

Într-un târziu, criminalul s-a predat din proprie inițiativă. El s-a prezentat la secție mai mult din milă pentru polițiști, la care se uitase ore în șir, de peste drum, cum se chinuie să-l găsească.

Scris de TNR
19 martie 2011 06:03

Alte articole

Vezi mai mult