Cine spune că muzica lui Smiley nu este decât o vomă pop primitivă făcută de un om cu anvergura vocală a lui Gabriel Cotabiță, nu cunoaște cu adevărat efectele benefice ale melodiilor cântărețului. A dovedit-o și Nicolae Mitru, un administrator de bloc din sectorul 4 patru care a pus muzică lui Smiley în subsolul blocului și a scăpat de gândaci și șobolani. 

simley-sobolani.jpg

„Muzica lui Smiley nu omoară dăunătorii, dar îi deranjează. Este foarte „eco” din acest punct de vedere. Secretul este să nu o dai prea tare, să nu-ți plece și oamenii din bloc ci doar un pic, cât să audă animalele. Ele sunt mai sensibile la sunet ca oamenii și se feresc imediat dacă ceva reprezintă un pericol și încearcă să le facă rău”, spune adminsitratorul Nicolae Mitru. 

Acesta a observat că obține cele mai bune rezultate cu melodiile noi ale lui Smiley. Practic, cu cât melodia este mai nouă cu atât sună mai deranjant pentru gândaci sau alte viețuitoare de mici dimensiuni. „Când am pus prima dată Smiley dădusem un pic mai tare decât era cazul și toate pisicile din fața blocului erau cu coada perie, își încordaseră spatele și începuseră să scuipe. Au fost câteva ore teribile până am identificat problema”, mai povestește dl. Mitru. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 26.10.2017 22:45 Monden

National Cinematografic