Un cioban le-a dat oilor să lingă prea multă sare şi acum îi cer bere

Un cioban e disperat că de la o vreme i s-au triplat costurile cu întreținerea oilor. Dintr-o mică neatenție, ciobanul le-a dat acum câteva săptămâni oilor să lingă prea multă sare, iar de atunci totul s-a schimbat. Oile nu s-au mai mulțumit cu apă și au început să ceară bere.

„Behăiau toată ziua disperate, oricâtă apă le-aș fi dat“, a povestit ciobanul. „Până mi-a zis un coleg să le dau bere, c-așa a pățit și el cu oile lui. Și-a avut dreptate. Imediat ce le-am dat bere s-au oprit din behăit și au devenit extrem de liniștite. Problema e că berea e mult mai scumpă, că nu iese din pământ, ca apa.“

Pe de altă parte, ciobanul este încântat de faptul că oile lui dau un lapte mult mai bun, ba chiar și în cantități mai mari decât înainte. „Abia fac față la cererea de telemea și cașcaval pe care o am de când beau oile bere. Iar clienții sunt mult mai veseli și binedispuși după o telemea cu aromă de bere“, a spus acesta.

Dacă și tu ai oi însetate acasă, sau pur și simplu ești om și ai chef de „o bere“, comandă-ți acum o cutie de bere TNR. Și o să-ți ajungă până la următoarea cutie.

Scris de Calin
28 septembrie 2021 17:09
Citește mai mult despre: bere

Alte articole

Vezi mai mult