Un iubitor de artă modernă a reuşit să intre în posesia unui adevărat chilipir la o licitaţie organizată de un muzeu. Deşi, iniţial, nu se număra printre piesele scoase la vânzare, un coş de gunoi care zăcea liniştit într-un colţ a fost vândut, în cele din urmă, pe 3 milioane de dolari.

cosgunoilicitatie.jpg
“Iniţial pusesem ochii pe un calorifer pictat în culorile curcubeului şi pe un căcat putrezit, lăsat în mijlocul unei galerii de către un artist contemporan celebru şi talentat, dar, când am văzut coşul de gunoi, am fost pur şi simplu fascinat de măreţia lui spirituală lui şi de câte lucruri îmi transmitea. Am zis că trebuie neapărat să-l am”, spune Richard Stârv, entuziast al artei moderne.

Decebal Popescu, directorul muzeului, spune că nu se aştepta la un asemenea profit. “Iniţial a oferit 1,5 milioane de dolari, dar, când a văzut că am acceptat, a dublat oferta. Practic, ne-am asigurat toate cheltuielile pentru câţiva ani de acum încolo. Vă spun sincer că fără snobi imbecili care să plătească milioane de dolari pe rahaturi, ne-ar fi imposibil să funcţionăm”, a declarat acesta.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Luchian | Wednesday, 01.10.2014 11:06 Monden

National Cinematografic