Un coş de gunoi dintr-un muzeu de artă modernă, vândut din greşeală pe 3 milioane de dolari

Un iubitor de artă modernă a reuşit să intre în posesia unui adevărat chilipir la o licitaţie organizată de un muzeu. Deşi, iniţial, nu se număra printre piesele scoase la vânzare, un coş de gunoi care zăcea liniştit într-un colţ a fost vândut, în cele din urmă, pe 3 milioane de dolari.

“Iniţial pusesem ochii pe un calorifer pictat în culorile curcubeului şi pe un căcat putrezit, lăsat în mijlocul unei galerii de către un artist contemporan celebru şi talentat, dar, când am văzut coşul de gunoi, am fost pur şi simplu fascinat de măreţia lui spirituală lui şi de câte lucruri îmi transmitea. Am zis că trebuie neapărat să-l am”, spune Richard Stârv, entuziast al artei moderne.

Decebal Popescu, directorul muzeului, spune că nu se aştepta la un asemenea profit. “Iniţial a oferit 1,5 milioane de dolari, dar, când a văzut că am acceptat, a dublat oferta. Practic, ne-am asigurat toate cheltuielile pentru câţiva ani de acum încolo. Vă spun sincer că fără snobi imbecili care să plătească milioane de dolari pe rahaturi, ne-ar fi imposibil să funcţionăm”, a declarat acesta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Luchian
1 octombrie 2014 12:06
Citește mai mult despre: arta moderna licitatie muzeu pictura

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult